sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Sytykeruusujen ohje

Sytykeruusut toimivat nimensä mukaisesti sytykkeenä: ne palaa oikein komeasti, sytyttäen esimerkiksi takka-/nuotiopuut.

Tarvitset: 
  • kananmunankennoja
  • kynttilänpätkiä
  • kattila (mielellään sellainen, jota ei käytetä enää ruuanlaitossa) tai kattila ja lasipurkki
  • pinsetit/pihdit
Irroita kananmunankennoista kuppi osat. Revi kennoista pitkiä suikaleita/palasia. Pyöritä yksi pitkä osa rullalle ja laita se kuppi osan keskelle. Lisää sen ympärille kennon palasia niin, että kuppi täyttyy.
Sytykeruusun ensimmäinen vaihe on valmis, kun kuppi on täynnä kennon palasia.

Nämä kynttilät ovat kaapissa muotoituneet tällaisiksi, joten sopinevat oikein hyvin sulatettavaksi sytykeruusuja varten.
Kynttilät sulamassa kattilassa olevassa lasipurkissa. Laitoin lasipurkin pohjalle vähän vettä, tali sulaa veden päälle.
Tali on saatu sulatettua.
Pihdillä kiinni sytykeruusun reunasta ja kastetaan se sulatettuun taliin.
Kääsin sytykeruusun vielä nurinpäin valuttaakseni ylimääräiset talit pois.
Kerran kastetut sytykeruusut. Annetaan kuivua ja kastellaan vielä toisen kerran sulaan taliin. Imevät yllättävän paljon talia.
Lopuksi vielä kimalleliimaa sytykyruusuihin ja ne ovat valmiita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti